Comunicat de presa

29.11.2011

“Drumul spre succes”

          S.C. G&M INTERNATIONAL INSTALATII S.R.L. din Targu Mures, in parteneriat cu Associação Nacional de excolas din Portugalia, S.C. CONIMUR S.R.L. din Targu Mures si GRUPUL SCOLAR “CONSTANTIN BRANCUSI” din Targu Mures, COLEGIUL ECONOMIC “TRANSILVANIA” din Targu Mures, GRUPUL SCOLAR “MIHAI VITEAZUL” din Zalau si COLEGIUL TEHNIC “ALESANDRU PAPIU ILARIAN” din Zalau, implementeaza proiectul cu titlul “DRUMUL SPRE SUCCES”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeste in oameni !”, cod contract POSDRU/90/2.1/S/59295. Proiectul se inscrie in Axa prioritara 2 “Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul Major de investitie 2.1 “Tranzitia de la scoala la viata activa”. Perioada de implementare a proiectului este de 36 luni, de la 01 martie 2011 pana la 28.02.2014.

            Proiectul isi propune sa realizeze o punte de legatura intre sistemul de invatamant si piata muncii prin implementarea ed activitati de consiliere si stagii de pregatire practica la standardele europene pentru a asigura dezvoltarea aptitudinilor si competentelor de munca ale elevilor in vederea imbunatatirii insertiei pe piata muncii.

            In vederea atingerii obiectivului general si a obiectivelor specifice ale proiectului “Drumul spre success” s-au derulat un numar de opt activitati, iar in plina desfasurare sunt altele noua printer care cele doua activitati de baza: Consilierea in cariera si efectuarea de stagii de practica. Odata cu inceperea anului scolar 2011-2012, s-au deschis CENTRELE DE CONSILIERE IN CARIERA din cele 4 scoli partenere amenajate si dotate in cadrul proiectului. Consilierea in cariera este facuta de 8 consilieri cate doi in fiecare centru ajustati de 4 asistenti, iar beneficiarii acestei activitati sunt 1690 de elevi pe parcursul celor trei ani de implementare. Stagiile de pregatire practica au demarat in octombrie, iar pana in prezent un numar de 164 elevi au desfasurat practica sub indrumarea, urmarirea si evaluarea atenta a unui numar de 54 de tutori instruiti in cadrul proiectului.

            Multumim pe aceasta cale agentilor economici parteneri de practica si in mod special tutorilor pentru decizia lor de a ne fi alaturi si ii asteptam si in semestrul doi in demersul de a face stagiul de pregatire practica mai atractiv si mai efficient pentru elevii din grupul tinta.

            Ne bucura nespus atitudinea proactiva a elevilor participant in proiect, implicarea si seriozitatea de care dau dovada in cadrul activitatilor desfasurate, acestea fiind ingredient necesare pentru crearea propriului drum in viata, astfel ca deviza aleasa de noi in acest proiect nu este deloc intamplatoare. “Decide prentru viitorul tau !” este indemnul nostrum de a-I face pe elevi coparticipanti la propriul destin prin informare, educare, autoformare, autoorientare, daca nu in mod integral chiar autorii acestui demers de alegere si dezvoltare a carierei.

            Informatii cu privire la proiect se pot obtine de la Emilia Pop manager de proiect su Floare Govier purtator de cuvant in priect – S.C. G&M INTERNATIONAL INSTALATII S.R.L. din Targu Mures, str. Ghe. Doja 76A, telefon/fax 0265-210955, email: contact@spresucces.ro, www.spresucces.ro. Pentru informatii referitoare la program, va invitam sa vizitati www.fseromania.ro.

 


Parteneri:

  • G&M International Instalatii
  • Anespo
  • Conimur Construction
  • Liceul Tehnologic Mihai Viteazul Zalău
  • Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalău
  • Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi Tg Mureş
  • Colegiul Econoic Transilvania Tg Mureş

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României