„Drumul spre succes” - evaluarea centrelor de consiere in cariera

27.06.2012

Proiectul „Drumul spre succes” demarat in 1 martie 2011, are ca obiectiv principal Realizarea unei punti de legătură între sistemul de învățământ și piața muncii. Realizarea acestui obiectiv se urmareste prin implementarea a 26 de activități dintre care Consilierea in cariera și Imbunatatirea stagiilor de pregătire practică a elevilor din clasele terminale de liceu sunt activitati de baza care se desfasoara pe toata perioada de derulare a proiectului.

Consilierea in cariera se desfasoara in centrele special amenajate in fiecare dintre cele patru scoli implicate in proiect. Activitatea din centre trebuie evaluata periodic, iar in 3 iulie 2012 are loc intalnirea partenerilor in cadrul Activitatii 3.5 – Evaluarea performantelor centrelor de consiliere.

La aceasta activitate participa intreaga echipa de implementare, rolul principal il are partenerul transnatioal – ANESPO Portugalia – cu o vasta experienta in acest domeniu. Analiza activitatii centrelor de consilere presupune se face dupa procedura interne de lucru si se va incheia cu recomandari de imbunatatire pentru urmatorul an scolar.    

Proiectului „DRUMUL SPRE SUCCES” care este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013 „Investește în oameni!”, cod contract POSDRU/90/2.1/S/59295P si se înscrie în Axa prioritară 2 „Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii”, Domeniul Major de intervenție 2.1 „Tranziția de la școală la viață activă”. Proiectul este implementat de S.C. G&M INTERNATIONAL INSTALATII S.R.L. în parteneriat cu Associação Nacional de Escolas Profissionais – ANESPO din Portugalia, S.C. CONIMUR S.R.L. din Târgu Mureș, Grup Scolar „CONSTANTIN BRÂNCUȘI” din Târgu Mureș, Colegiul Economic „TRANSILVANIA” din Târgu Mureș, Grup Scolar „MIHAI VITEAZUL” din Zalău si Colegiul Tehnic „ALESANDRU PAPIU ILARIAN” din Zalău.  Perioada de implementare este de 3 ani.

Informații cu privire la proiect se pot obține de la doamna Emilia Pop – manager de proiect și Floare Govier – purtător de cuvânt, la sediul societatii comerciale G&M INTERNAȚIONAL INSTALAȚII S.R.L. din Târgu Mureș, str. Gheorghe Doja 76A, telefon/fax 0265-210955, e-mail: contact@spresucces.ro, www.spresucces.ro.

Pentru informații referitoare la program, vă invităm să vizitați www.fseromania.ro.


Parteneri:

  • G&M International Instalatii
  • Anespo
  • Conimur Construction
  • Liceul Tehnologic Mihai Viteazul Zalău
  • Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalău
  • Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi Tg Mureş
  • Colegiul Econoic Transilvania Tg Mureş

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României